„Основи на успешния бизнес – тук и сега“

Реших „Основи на успешния бизнес – тук и сега” да заеме място в библиотеката ми и защото академично преподавах „Основи на предприемачеството”, и заради добрите отзиви, макар да не познавам авторите.

Как възприех книгата?

Повече популярна книга, която поставя предпремача в положение и роля. Това, към което кани според мен, е загърбването на академичния стандарт и жаргон. Стандартът тук е предписанието „как-да” – като маниер на опитния без да изтъква инструментариум – наред с огласяването на експертно виждане предвид изградената система от точки на създаване на собствен бизнес.

Книгата съчетава универсално и съвременно. Тя създава история на предизвикателството „съвременен предприемач” и я обогатява, правейки я по-вярна чрез неструктуриран разговор.

Книгата иска да вдъхновява разкрилия себе си като предприемач. Тя го окуражава в това, като му представя въздействаща среда на действие по място и време. Или – една оптимистична книга, която отделя най-голям процент от съдържанието си на успешността на всеки бизнес.

За кого е книгата? За теоретичния „предприемач“ или за предприемача на практика?

Според мен – и за двамата.

2 коментара за “„Основи на успешния бизнес – тук и сега“

 1. Здравейте! Благодаря за интересния отзив и това, че ни добавихте в списъка на прочетените наскоро бизнес книги!

  Да добавя – това, което отличава нашата книга е личният бизнес опит, който стои преди нея и желанието ни да го споделим с другите, да предизвикаме дискусия за това как се управлява българския бизнес и какво е необходимо, за да бъдеш успешен предприемач тук и сега.

  И другото, което я прави различна – вярата в стойността и значението на предприемачеството за България и всички българи.

  Успех и на Вас!

  1. Здравейте, Поли Козарева! Благодаря Ви за богатия коментар. Четенето на книгата ме накара да диалогизирам със себе си. Безспорно книгата е основана на личния опит и затова аз, като читател, разбирам и вярвам, че представяте парадигмата на предприемачеството в България днес – неформализирано, без научния метод. Още повече, че пресъздавате личния си опит в подходящ формат. Има я лекотата и на четенето, и на възприемането.
   Това виждам аз. Вероятно предприемачите – настоящи и бъдещи – ще видят нещо друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре