Ах, този следпродажбен сервиз!

375675_8818Много изписах за това баланс-колело, ей! Взех го присърце. И взех, че купих на малкия баланс-колело. След двумесечно безразличие синът ми се заинтересува от колелото. Стъпка по стъпка, научи се ловко да се движи с него. Разходките като че ли станаха по-леки – за малкия те станаха своеобразно забавление, а за мен – улеснение. Баланс-колелото беше средството за придвижване.

Един ден на връщане от детската градина забелязах, че външната гума е сцепена, а вътрешната – цъфнала като балонче през съдраната. Изпратих имейл-запитване, но не дочаках отговор. Веднага позвъних на търговеца да попитам за резервна гума. Госпожа Управителят (семеен бизнес) ми отговори, че за голямо нейно съжаление нямат, а ако трябва да сменям спукана гума, то във всеки вулканизатор ще намерят нова или ще залепят старата. Ако трябва търговецът да извърши това, то услугата излишно се оскъпява. Добре, но външната гума е типична и у нас дали изобщо има такъв тип гуми, я попитах.

Какво да се прави – започвам да търся вината в себе си: защо не съм била по-предпазлива по време на разходките.

Затворих телефона. Влезнах в сайта на търговеца и ми щукна да направя онлайн запитване. Отговорите веднага дойдоха, но от някого другиго. Отново описах нещата, казах, че съм изпратила имейл, че съм провела телефонен разговор, а отсреща, след третия ентър бях уверена, че още на следващия ден ще получа външна гума за 13.00 лв., а ако няма – цяло предно колело. Е, не бях ли в тих възторг?! Ура! Какъв следпродажбен сервиз!

На следващия ден младеж ми донесе цяло предно колело за 13.00 лв. Можех сама да сменя старото с новото. Побързах и да се похваля на друга майка, която закупи същото колело от същия търговец.

Това се случи в началото на м. ноември.

В средата на м. декември ми позвъни Госпожа Управителят, същата дама, която ми обясни, че не могат да сменят външната гума. Правела инвентаризация и да проверила дали действително съм получила предно колело. Потвърдих. Благодарих. Тя продължи разговора. Попита ме дали съм запазила старото (спуканото) предно колело, защото фирмата останала с едно осакатено баланс-колело. Не го бях запазила. Не знаех, че трябва. Тя добави, че, ако принципно гумата се спука, то да отида до кой да е вулканизатор, където ще ми намерят нова или…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре