Отвъд стереотипа на представяне на продукт – 3

tiger-tribe-wooden-balance-bike-redОчевидна стратегия на пазарно проникване (със съществуващ продукт на съществуващ пазар) е, например, да предложат аватар-баланс-колела или приставки и карнавални обшивки за баланс-колела по повод обществени събития и празници. Те могат да бъдат и на любими детски анимационни и литературни герои, както и „маскировки” на мобилни средства на различни обществени професии – полицейска кола, линейка; защо не и „болид”. Тук могат да бъдат споменати и кампанийни мероприятия, в които брандовете се развихрят в подкрепа на различни обществени каузи (напр., „Живей активно!”, Международният ден на ходенето пеша и пр.).  И какви ли още не аксесоари: ремарке към баланс-колелото, държачи в различни цветове, чанти и дисаги за багаж, стойки за паркиране.

49245842F495648EA35AC26DFDCC4A551E67D4По този начин производителите и търговците на баланс-колела стимулират продажбите, предлагайки допълнения за вече закупените баланс-колела, т.е.  на съществуващите в базата данни клиенти. Не са изключени и продажби на нови клиенти от същата таргет група.

Round ChalkboardИ така до кога? Бизнесите винаги са гладни за нови продажби и нови клиенти. С какво да ги нахранят?

14118_322_3Децата, научили се да балансират, порастват. Това е сигурно. Расте и тяхната физическа активност, необходимост от нови, по-сложни, най-малкото по-различни занимания навън. По инструкция Runna Balance Bike е за децана възраст между 2 и 6 години. Но повдигането на седалката няма да бъде достатъчно, за да насърчи в еднаква степен, например, дете на 5 г., което тепърва се учи да блансира и дете на 6 г., активно карало Runna Balance Bike поне от 3-годишна възраст. Трябва да потърсите значимо предимство на баланс-колелото за вашето дете или отбележете кога детето е най-радостно с колелото си.

PageLines- image-1.jpgАнкетирайте всеки родител с наблюдения върху използването на Runna Balance Bike, в кои случаи детето изпитва най-голямо удоволствие от карането на баланс-колелото и ще получите доволно един и същ отговор: при спускане. Като споменах по-горе „болид”, исках да разбъркам линейния ход на мислите върху стимулиранто на продажбите и предвид стратегията на пазарното проникване. Направих бързата препратка към друг вид мобилно средство от състезателен клас, което предимно порасналите момчета припознават в картингите. Можете да предполагате на кой продукт ще се спра: 44858_322_3

Runna GoKart за спускания. Съвършено нишов продукт за порасналите балансьори! От близкото минало, познат и у нас като Лагерница! И прекрасна стратегия към продуктово развитие (с нов продукт на съществуващ пазар)! И не само…

КРАЙ

(Като цяло, брандът ми направи впечатление, но тук не разглеждам продуктите през него. Той е друг интересен казус. Понастоящем брандът е във вакуум, а пък продуктите му се предлагат глобално – от Бразилия до Нова Зеландия.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре